A Brief Orіеntаtіоn to Cоunѕеlіng, 1st Edition, Nеukrug, Tеѕt Bаnk. A Creative Aррrоасh tо Muѕіс Fundamentals, 11th Edіtіоn, Duсkwоrth, Tеѕt Bаnk. A Fіrѕt Bооk оf C++, 4th Edition, Brоnѕоn, …Full description
Probability for GRE QuestionsFull description
Probability
board notes class xii
Full description
mathsFull description
Practice probability worksheet for interview
these are very much useful to X class CBSE board exams. down load and solve the problems.
Probability and Queuing Theory - Question Bank.
Auditing Test BankFull description
testbankFull description
hhshshhdhd ccfghhfcFull description
Test bank for Income TaxationFull description
question and answers for stereochemistryFull description
Essential of Investment, Bodie, Kane, Marcus - Capital Asset Pricing and Arbitrage Pricing TheoryFull description
The typical starting point of a master budget would be to prepare a budgeted balance sheet. Answer: False 4. A company that is profitable may not have sufficient cash on hand to meet the…Full description
testbankFull description
testbankFull description
CHAPTER FIVE DISCRETE PROBABILITY DISTRIBUTIONS
MULTIPLE CHOICE QUESTIONS
In the following multiple choice questions, circle the correct answer. 1.
A numerical description of the outcome of an experiment is called a a. descriptive statistic b. probability function c. variance d. random variable Answer: d
2.
A random variable that can assume only a finite number of values is referred to as a(n) a. infinite sequence b. finite sequence c. discrete random variable d. discrete probability function Answer: c
3.
A probability distribution showing the probability of x successes in n trials, where the probability of success does not change from trial to trial, is termed a a. uniform probability distribution b. binomial probability distribution c. hypergeometric probability distribution d. normal probability distribution Answer: b
4.
Variance is a. a measure of the average, or central value of a random variable b. a measure of the dispersion of a random variable c. the square root of the standard deviation d. the sum of the squared deviation of data elements from the mean Answer: b
5.
A continuous random variable may assume a. any value in an interval or collection of intervals b. only integer values in an interval or collection of intervals c. only fractional fractional values in an interval or collection of intervals intervals d. only the positive integer integer values in an interval Answer: a
1
2
Chapter Five
6.
A description of the distribution of the values of a random variable and their associated probabilities is called a a. probability distribution b. random variance c. random variable d. expected value Answer: a
7.
Which of the following is a required condition for a discrete probability function? a. Σf(x) = 0 b. f(x) ≥ 1 for all values of x c. f(x) < 0 d. Σf(x) = 1 Answer: d
8.
A measure of the average value of a random variable is called a(n) a. variance b. standard deviation c. expected value d. coefficient of variation Answer: c
9.
Which of the following is not a required condition for a discrete probability function? a. f(x) ≥ 0 for all values of x b. Σf(x) = 1 c. Σf(x) = 0 d. Σ(fx) ≥ 1 Answer: c
10.
The standard deviation is the a. variance squared b. square root of the sum of the deviations from the mean c. same as the expected value d. positive square root of the variance Answer: d
11.
The variance is a measure of dispersion or variability of a random variable. It is a weighted average of the a. square root of the deviations from the mean b. square root of the deviations from the median c. squared deviations from the median d. squared deviations from the mean Answer: d